Els valencians sabem que el Valencià no és Català

En l’enquesta elaborada pel CIS l’any 2004, queda patent, que a pesar de tots els enganys que sofrix la societat valenciana, mosatros no mos els creem. I encara que mos ensenyen catlencià, sabem que lo que parlem no és Català, sino Valencià.
Valenciano y catalán
Anuncios

3 comentarios

 1. Efectivamente, tal y como ocurre con los gallegos y portugueses, que tienen una historia parecida, nuestro idioma proviene mayoritariamente de dialectos del latín, como es el mozárabe, y gran influencia del provenzal.
  Si el bable, que es una degeneración moderna del castellano se considera un idioma, teniendo el valenciano siglo de oro, biblia en valenciano, distinto origen… ¿como no se va a considerar al valenciano como un idioma? Si es que el valenciano es un idioma, los intentos de Pompeu Fabra de unificación han fracasado estrepitosamente, los valencianos, sabemos que lo que nos enseñaron en las escuelas no es valenciano, es catlenciano.

 2. José, tal i com dius, un eixemple clar, es el gallec i portugués.
  Pero sobretot, una de les mentires més conegudes dels pancatalanistes és dir que el valencià es un dialecte del català, pero això es totalment fals per dos raons:
  1.- L’estudi de Enric Guinot sobre el llibre del repartiment que deya que Valéncia fon repoblada per catalans fon íntegrament imparcial, va recollir dates basant-se en llinages catalans, pero com resulta que ningú sap qui d’estos llinages era o no era català, arreplegà a tots el aragonesos, francesos… com catalans. Hi han estudis que demostren que els catalans foren minoria en una majoria castellana, per no dir la gran majoria de valencians autóctons que vivien en lo regne de valéncia.
  2.- El català encara ni existia, després de l’arribada de Jaume I, al català se li cridava “llemosí” fins al segle XVIII, i durant les jarches mossàraps, a la llengua valenciana ya se li cridava llengua valenciana.

 3. Lo trist és que el valencià, sent una de les llengues més antigues, haja d’estar constantment qüestionada i haguent-se de justificar.

  Trobe que els valencianistes som les persones que més hem d’argumentar per qué som lo que som del món.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s