jump to navigation

Catalunya vol impondre el Català de Pompeu Fabra per fanatisme marzo 7, 2008

Posted by valencianisme in Llengua Valenciana, Pancatalanisme.
Tags: , , ,
trackback

El filòlec i acadèmic, Francisco Rodr�guez Adrados, un dels majors experts en llengües clàssiques, assegura que el “conflicte llingüístic ho han creat només polítics que han iniciat una persecució sistemàtica de l’espanyol”. Adrados acaba de publicar el seu llibre ‘Història de les llengües d’Europa’, editat per Gredos.En una entrevista, (Salamanca, 1922) recordà que ans del segle XX només existien “dialectes” del Català i va ser Pompeu Fabra qui va establir el català com una llengua. “Pero a on van hui els catalans en la seua llengua fora de Catalunya. La llengua servix per a comunicar-se i entendre’s”, va advertir. Ademés “busquen impodre el català de Pompeu Fabra sobre les variants de les Illes Balears i València, que són considerades com a llengües. Un error notori, certament, pur fanatisme”, senyala l’autor en este llibre, que analisa i repassa el mosaic llingüístic del continent europeu, sense escessiva “erudició”, va aclarir, per a arribar a tot tipo de públics.

Rodr�guez AdradosD’atra banda, reconegué que antigament es creïa en una idea d’Espanya “que s’ha perdut prou”, i va recordar que totes les grans nacions s’han construït a través d’un “aglomerat”. “Diferències sempre hi haurà, l’interessant és analisar, com ocorre en una parella, si prevalen les diferències o les coses en comú”, va argumentar este professor emèrit, membre de la Real Acadèmia Espanyola i de la Real Acadèmia de la Història.

Anuncios

Comentarios»

1. Reflexió sobre el tercerviísme « Valencianisme - marzo 15, 2008

[…] No obstant, la concepció inicial, no contempla l’estudi del Valencià en les escoles, ni els nous mijos de difusió de la llengua, ya siga per ràdio, per televisió, prensa escrita… aixina, que l’anexió del Valencià al Català, no seria més que pur fanatisme, tal i com digué Rodríguez Adrados. […]


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: