Uiquipèdia, la wikipedia en valencià, supera els 5000 artículs

uiquipediaL’enciclopèdia que qualsevol pot editar i ampliar, ha superat els cinc mil artículs en valencià. Este proyecte pretén fer una enciclopèdia electrònica en valencià de contingut lliure i oberta a tots.

Uiquipèdia té com a objectius crear una gran enciclopèdia lliure en valencià i contribuir a la difusió i al coneiximent de la cultura, la llengua i l’història valenciana a través d’Internet. Fon creada en decembre de 2007 i es l’única enciclopèdia lliure en valencià que existix en Internet.

Uiquipèdia se situaria, aixina, en el lloc 111, d’una classificació per número d’artículs de les 266 diferents enciclopèdies de la Wikimedia Foundation.

L’artícul que ha fet els cinc mil ha segut Segle d’Or valencià.

El contingut de la wikipedia en valencià està llicenciat baix els térmens de la llicència GFDL. Lo que implica que tot lo mon pot utilisar lliurement els artículs, copiar-los, distribuir-los i editar-los, complint dos requisits: citar la font de l’informació, i especificar una llicència GFDL, o compatible.

Esta plana web sense cap dubte és un eixemple d’altruisme ya que la comunitat internauta està cada dia més conscient del seu poder difusor de coneiximent i cultura i té clar que l’esforç individual de cada u dels que contribuïdors anirà en benefici de tota la comunitat.

http://www.uiquipedia.org

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s